Grote uitslaande brand Admiraliteitskade Rotterdam (video)

Grote uitslaande brand Admiraliteitskade Rotterdam (video)

Rond kwart over vijf donderdagochtend werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de Admiraliteitskade in Rotterdam. Ter plaatse bleek de brand al uitslaand te zijn over drie etage's. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De rookontwikkeling trok over Rotterdam-Crooswijk heen. De hulpdiensten adviseerde daarom ook om ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer zette alles op alles om uitbreiding van de brand te voorkomen en schaalde op naar het sein "zeer grote brand met GRIP 1".  Een naastgelegen woning heeft door de brand flinke schade opgelopen.

Bij de brand is één persoon licht gewond geraakt. Hij liep lichte brandwonden op en is door de ambulancedienst ter plaatse behandeld. 18 mensen uit naastgelegen woningen werden door de brandweer ontruimd. Zij werden opgevangen in een hotel niet ver van de brandlocatie. De Oostzeedijk werd voor het verkeer afgesloten. Dit had te maken met de rookontwikkeling en met de inzet van de brandweer om ook de brand aan de achterzijde van de woning te bestrijden. De tram reed overigens wel door, maar sloeg ten tijde van de brand 1 halte over. 

De hulpdiensten waarschuwen dat het drinkwater bruin van kleur kan zijn en adviseren, wanneer u dit heeft, niet te gaan gebruiken. De brandweer heeft meerdere voertuigen aangesloten gehad op het drinkwaternet om de brand te bestrijden. De hulpdiensten werken samen met Evides om het drinkwater snel weer te voorzien van de juiste kwaliteit. De brandweer kon rond tien over acht het sein "brand meester" geven. De brandweer zal voorlopig nog even bezig zijn met nablussen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, Team Brandonderzoek en de politie starten hier een onderzoek naar.