Grote politieinzet na melding schietpartij Platostraat Rotterdam (video)

Op de Platostraat in Rotterdam-Lombardijen is vrijdagavond rond 23:20 uur een melding van een schietpartij gemaakt. Dat naar aanleiding van een ruzie die plaats had op straat. Diverse eenheden van de politie spoedden zich naar een flatgebouw, waar de verdachten zich zouden ophouden.

Een grote inzet, met onder meer het Team Parate Eenheid, volgde. Gedurende twee uur werd het pand omsingeld. Ook de politiehelikopter hing geruime tijd boven de flat. Net toen de politie een instap wilde gaan doen, kwamen diverse verdachten het pand uitlopen. Zij zijn middels de benaderingstechniek gevaarlijke verdachten (BTGV) aangehouden. Het Team Parate Eenheid deed vervolgens een instap, waarbij nog één persoon aangetroffen werd.

In totaal zijn zeven mensen vastgehouden, van wie vijf personen zijn heengezonden. De overige twee personen zijn aangehouden voor belediging en het in bezit hebben van pepperspray.

Een politiehond heeft gezocht naar sporen die zouden duiden op de schietpartij, onder andere in de bossages tegenover het flatgebouw. Daar werd voor zover bekend niets aangetroffen. Ook in de woning en bij de verdachten werd niets aangetroffen dat duidt op het in het bezit hebben van een vuurwapen, dan wel het gebruik daarvan.

ATYJip.jpg

UCBbig.jpg

hxnCAm.jpg

iZjxC6.jpg

i6ALTG.jpg

toEjef.jpg

djXreU.jpg

GojOW1.jpg

h1i6wV.jpg