Grote controle recreatieverkeer bij Rozenburg

Grote controle recreatieverkeer bij Rozenburg

De  Zeehavenpolitie heeft afgelopen vrijdag in samenwerking met de Verkeerspolitie, ANWB en RDW het recreatieverkeer op en rond de N57 richting Zeeland gecontroleerd. Om de verkeersveiligheid te bevorderen werden de controles van te voren aangekondigd. In totaal werden 39 campers, auto’s met caravan en/of aanhanger met boot gecontroleerd.

Dertien bestuurders kregen een bekeuring, daarnaast kregen zes bestuurders een waarschuwing. De controle was vooraf aangekondigd omdat ervaring leert dat de aanhanger of caravan lang in de stalling heeft gestaan en dat deze niet of onvoldoende wordt gecontroleerd voor vertrek. Ook zijn caravans soms te zwaar of verkeerd beladen wat gevaarlijk is en de kans op ongevallen vergoot.

In totaal zijn 39 campers en auto’s met caravan en/of aanhanger gecontroleerd onderaan de Harmsenbrug. Zes bestuurders kregen een waarschuwing of konden na reparatie bij de ANWB van onder andere verlichting hun weg vervolgen. 13 bestuurders kregen een bekeuring voor onder andere over belading, geen goede losbreek reminrichting en/of onjuiste papieren.

Tegen de zomermaanden zal er weer een soortgelijke actie gaan plaatsvinden voor het recreatieverkeer.