Grote brand in winkel met vuurwerkopslag

Grote brand in winkel met vuurwerkopslag

In Dordrecht heeft op nieuwjaarsdag een grote uitslaande brand gewoed in kledingwinkel Het Vrije Tijdscentrum aan het Neurenburgpad. In de winkel werd ook vuurwerk verkocht.

Een restant aan consumentenvuurwerk lag nog in een bunker. Af en toe waren er kleine ontploffingen te horen. Volgens de brandweer leverde dit geen gevaar op. De naastgelegen sportschool Muilwijk is gedeeltelijk gespaard gebleven. Wel is daar veel rook- en waterschade.

De brandweer is de hele middag met man en macht bezig geweest om het vuur onder controle te krijgen, en zal nog uren in de weer zijn met nablussen. De omgeving van het pand werd afgezet en bewoners van nabijgelegen woningen werden uit voorzorg geëvacueerd. Andere omwonenden moesten de ramen gesloten houden vanwege de grote rookontwikkeling.

Het Vrije Tijdscentrum was sinds twintig jaar een bekende en populaire kledingzaak in Dordrecht. De zaak was gelegen aan de rand van de binnenstad in een dicht bebouwde woonomgeving.

De oorzaak van de brand, die waarschijnlijk is ontstaan in het kantoor van de winkel, is nog onbekend. Er wordt een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak. Persoonlijke ongelukken hebben zich bij de brand niet voorgedaan.