Grote brand in voormalig restaurant 's-Gravenweg Capelle a/d IJssel (video)

Grote brand in voormalig restaurant 's-Gravenweg Capelle a/d IJssel (video)

In voormalig restaurant de Johannahoeve op de 's-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is woensdagmiddag een grote brand uitgebroken. Door nog onbekende oorzaak brak er kort voor 16:30 uur brand uit in het rieten dak, deze werd vrijwel direct opgeschaald naar het sein "middelbrand" gevolgd door het sein "grote brand" en "GRIP 1".

Vanuit de regio Haaglanden is een team gespecialiseerd in rieten kappen ter plaatse gekomen om te assisteren. Bij de brand komt veel rookontwikkeling vrij die in de wijde omtrek te zien is. Het restaurant wat in het pand gevestigd zat is sinds januari failliet verklaart, sindsdien zou het pand te koop staan.

Een naastgelegen zorgcomplex waarin zich meerdere personen bevinden is ontruimd, in totaal 23. Elf aanwezigen zijn overgebracht naar een complex aan de Dakotaweg, meerdere ambulances uit diverse regio's zijn ter plaatse om te ondersteunen bij de evacuatie. De anderen wachten totdat de beheerder van het pand het veilig acht om weer intrek te nemen. In verband met de hulpdiensten is de 's-Gravenweg afgesloten voor toeschouwers en rijverkeer. 

Automobilisten die vanaf de Burgemeester van Beresteijnlaan in de richting van de 's-Gravenweg komen moeten kiezen voor een andere route. Inmiddels is de burgemeester van Capelle aan den IJssel ook ter plaatse en laat zich inlichten over de situatie.