Grote brand in Rotterdam

Grote brand in Rotterdam

In een woonhuis aan de Weimansweg in Rotterdam-Vreewijk is donderdagavond om 19.25 uur brand uitgebroken. De brandweer sprak van een grote uitslaande brand. Even na acht uur kon het sein brand meester gegeven worden.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is er niemand uit een raam gesprongen. De brand woedde op de benedenverdieping. Even was er nog een schermutseling tussen een jongeman en de politie, met wapenstokken moest er worden opgetreden. Ook moest de politie te paard optreden om het vele kijklustige publiek op afstand te houden, om hulpverleners de ruimte te geven om te kunnen werken. De eigenaar van de woning en zijn buurman die met elkaar op de vuist gingen, zijn aangehouden.

De bewoonster is gevlucht na de brand. Zij is ten tijde van de brand uit het pand gelopen en is sindsdien spoorloos. Het pand was al eerder afgesloten door Eneco van gas en elektra. De oorzaak van de brand zal dus grondig worden onderzocht door de brandweer. De politie heeft een plaats delict gemaakt. De technische recherche voert ook onderzoek uit naar de oorzaak en omstandigheden in de woning.