Grote brand in brandweerkazerne

Grote brand in brandweerkazerne

Zaterdagavond heeft er in de brandweerkazerne van Waddinxveen een uitslaande brand gewoed. De brand, die aan de voorzijde van het pand begon, verspreidde zich al snel over het gehele dak.

De alarmcentrale in Leiden schaalde vrijwel direct op naar 'mogelijk middelbrand' waarna er een tweede tankautospuit en een autoladder gealarmeerd werden.

Wonder boven wonder was de brand snel onder controle. Het toeval wil dat de Waddinxveense voertuigen niet in de kazerne stonden door een feest elders in de gemeente.

Gelukkig geen echte hitte, maar een ludieke actie als afscheidsfeest. Zaterdagavond heeft het brandweerkorps van Waddinxveen in brandweerstijl afscheid genomen van hun commandant.

Het thema wat de vrijwilligers hadden bedacht luidde ‘uitgebrand’, om een uitgebrand effect te krijgen moet er echter eerst brand hebben plaatsgevonden. Zo gezegd, zo gedaan werd de brandweerkazerne ‘even’ in brand gestoken.

Een week aan voorbereidingen zijn niet voor niets geweest want de enscenering was een groot succes. De feestzaal waar het avondprogramma verder ging was totaal ‘uitgebrand’ aangekleed.

Eerder deze week werd commandant G.J. Huizer al door de burgemeester benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg hij een gemeentelijke legpenning uitgereikt, dit als blijk van waardering voor zijn grote inzet voor de Waddinxveense samenleving. Huizer in 1965 bij de brandweer gegaan, waarna hij in 1984 de rang van onderbrandmeester kreeg en in 1991 officier werd. Vanaf 1994 is Huizer commandant van de brandweer Waddinxveen, vanaf 2000 in vaste dienst van de gemeente.