Grootste landelijke anti-terreur oefening ooit ook in Rotterdam

Grootste landelijke anti-terreur oefening ooit ook in Rotterdam

De politie hield op donderdag de grootste anti-terreur oefening ooit gehouden in Nederland, onder de naam “Venari”. Aan de oefening deden zo’n 2000 mensen mee, waaronder hulpverleners, lotus-slachtoffers en figuranten. De oefening vond plaats in zeven politie eenheden verspreid door het land. De oefening is begonnen bij een fictieve aanslag in Bilthoven.

Mogelijke handlangers van de aanslagplegers crashen op hun vlucht in Rotterdam, er zijn een dode en meerdere gewonde gevallen. Een van de handlangers schoot een automobilist neer, hij kaapte een auto en sloeg op de vlucht. Toegesnelde agenten hebben de overige automobilisten in veiligheid gebracht waarna het DSI ter plaatsen kwam om de achtergebleven handlanger in te rekenen. De gewonden zijn door de ambulancedienst behandeld en de brandweer heeft hierbij ondersteuning geboden. Speciale forensische teams van de politie hebben ter plekke gelijk onderzoek verricht waardoor de opsporing sneller plaats kan vinden. Het zogeheten QIT (Quick Identification Team) verzameld zo snel mogelijk informatie om dit snel te kunnen delen met andere collega's. Het doel is om bij alle oefeningen in het land die als een puzzel in elkaar passen de informatie zo snel mogelijk te hebben om de puzzel compleet te maken.

De politie heeft tot vanavond 23:00 om de puzzel compleet te krijgen en de identiteit en locatie van de terroristen te achterhalen.