Grootschalig onderzoek na schietpartij W.G. Witteveenplein Rotterdam

Grootschalig onderzoek na schietpartij W.G. Witteveenplein Rotterdam

De politie kreeg maandagavond 23 januari melding van schoten op het W.G. Witteveenplein in Rotterdam. Agenten troffen een zwaargewonde man. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is een groot onderzoek gestart naar de dader(s) en de toedracht.

De melding kwam om 20.20 uur binnen bij de politiemeldkamer. Toen de agenten enkele minuten later op het W.G. Witteveenplein aankwamen stond er al een groepje mensen om het slachtoffer heen. De, naar later bleek, 38-jarige Rotterdammer lag met een hoofdwond in het gras langs de weg. De agenten hebben eerste hulp verleend tot de ambulance er was. Het slachtoffer is na een succesvolle reanimatie overgebracht naar het ziekenhuis.

Knallen
Zodra de ambulance er was, zijn de agenten begonnen met het horen van getuigen en omstanders. Daaruit bleek dat er meerdere knallen zijn gehoord. Ook melden sommige getuigen dat er na het schietincident twee mannen zijn weggerend richting de Jacques Nycolaasstraat waar zij in een auto zijn gestapt en zijn weggereden richting Vuurplaat. 

Informatiebijeenkomst
De politie en de gemeente Rotterdam geven 27 januari tussen 17:00 tot 18:00 en 19:00 tot 20:00 een informatiebijeenkomst over de schietpartij afgelopen maandagavond. Volgens omwonende werd er een automatisch geweer gebruikt. Het 38-jarige slachtoffer raakte zwaargewond. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in wijkgebouw De Peperlink aan de Vuurplaat in Rotterdam.