Confrontatie met politie bij massaal bezochte woondemonstratie Rotterdam (video)

Zondagmiddag rond 14:00 uur zijn duizenden demonstranten samengekomen bij het Afrikaanderpark in Rotterdam om te demonstreren tegen het feit dat er onvoldoende betaalbare woningen zijn.

Er worden door de organistatie tienduizenden demonstranten verwacht die gezamelijk in een grote protestmars naar de Markthal lopen. Dit zal hier en daar voor flinke verkeersoverlast zorgen. In de grote drukte zijn er al diverse demonstranten die een melding hebben gemaakt dat ze hun persoonlijke bezittingen kwijt zijn door zakkenrollers.

Omstreeks 16:00 uur werd gestart met het lopen van een mars richting de Markthal. Op de Erasmusbrug werd een deel van de groep ingesloten door de politie. Toen andere demonstranten dat wilde voorkomen, moest de politie kort ingrijpen. Zo'n 50 demonstranten zijn vervolgens in een tram afgevoerd door de politie. Er werden 8 aanhoudingen verricht. 

Nadat de rust was wedergekeerd, vervolgde de groep demonstranten hun weg richting de Markthal. Daar kwam de groep omstreeks 18:15 uur aan waarna de demonstratie, na een toespraak, ten einde kwam.

2KJb63.jpg

7Mg858.jpg

LoIS1M.JPG

Kl65Hg.jpg

haUumB.jpg

k0PYAs.jpg

KqUhDZ.jpg

9TKlXf.jpg

lu76Fl.jpg

xxl0Me.jpg

jQsMCx.jpg

6yTWae.jpg

4Azrsi.jpg

EhVr1A.jpg

8YANeJ.JPG

VrZOjm.JPG

QX2z1E.jpg

iDZeye.jpg

6GknLs.JPG

rRUxeK.jpg