Groot onderzoek naar vermissing Orlando uit Rotterdam

Groot onderzoek naar vermissing Orlando uit Rotterdam

Er is een groot onderzoek gestart naar de vermissing van de 17-jarige Orlando Boldewijn uit Rotterdam. Orlando wordt al sinds 18 februari vermist. 

Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat Orlando op die dag een afspraak had met een man in Den Haag via een dating-app. Na de afspraak is er geen teken van leven meer vernomen van Orlando en de politie vermoedt inmiddels dat hem iets is overkomen.

De afgelopen week heeft de politie gesproken met familie en vrienden van Orlando en heeft men zijn telefoon en bankgegevens onderzocht. Uit dit onderzoek is gebleken dat Orlando op de dag van zijn verdwijning een internetdate had in de Haagse wijk Ypenburg. Inmiddels heeft de politie gesproken met de man waarmee Orlando een date had en deze heeft verklaard dat hij hem zondagavond heeft afgezet aan het Böttgerwater in Ypenburg. Sindsdien is er niets meer van Orlando vernomen.

Onderzoek van de politie heeft verder uitgewezen dat er geen activiteit meer is geweest op de bankrekening of telefoon van Orlando na afgelopen zondag. Voor de politie is dit een aanwijzing dat er mogelijk iets gebeurd is met Orlando. Men is dan ook op zoek naar mensen die Orlando na afgelopen zondag nog hebben gezien of weten waar hij op dit moment verblijft.

Update: De politie meldt dat het onderzoek inmiddels een strafrechtelijke status heeft gekregen. Doordat het onderzoek nu verder wordt gedaan samen met het Openbaar Ministerie heeft de politie meer bevoegdheden om verder onderzoek te doen.