Gewonden bij ongeval op snelweg A29 in Heinenoordtunnel (video)

Gewonden bij ongeval op snelweg A29 in Heinenoordtunnel (video)

Woensdagmorgen heeft er een aanrijding plaatsgevonden in de Heinenoordtunnel waarbij twee gewonden zijn gevallen. De aanrijding vond plaats tussen meerdere voertuigen in de tunnelbuis in zuidelijke richting. De brandweer en het Mobiel Medisch Team (MMT) assisteerden het ambulancepersoneel bij de bevrijding van personen uit de voertuigen. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. In eerste instantie was er mogelijk ook sprake van brand maar dit bleek niet zo te zijn.

Bij de aanrijding waren drie voertuigen en een aanhangwagen betrokken. De aanhangwagen schoot los van een auto. Hierna botste twee andere personenauto's op de aanhanger. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de verkeerspolitie eenheid Rotterdam heeft onderzoek verricht naar de toedracht van de aanrijding.

Omleiding
Verkeer op de snelweg A29 vanaf Rotterdam in zuidelijke richting werd geheel afgesloten en er werd een omleiding ingesteld vanaf het Vaanplein. Verkeer bij Rotterdam > Bergen op Zoom werd omgeleid via Dordrecht/Roosendaal over de A16, A17 en A59.

Update
Om circa 12:30 uur werd de tunnelbuis in zuidelijke richting weer vrijgegeven. De aanrijding was afgehandeld en omrijden was niet meer nodig.