Gewonden bij eenzijdig ongeval Prins Alexanderlaan in Rotterdam (video)

Gewonden bij eenzijdig ongeval Prins Alexanderlaan in Rotterdam (video)

Zondagmorgen om 5:30 uur zijn twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval op de Prins Alexanderlaan in Rotterdam. De bestuurder, een 22-jarige man uit Pijnacker, verloor de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. 

De bijrijder van de auto, een 19-jarige man uit Spijkenisse, werd door de klap uit het voertuig geslingerd. Hulpverleners zijn enige tijd bezig geweest om de bestuurder te bevrijden. De brandweer heeft met een lier de auto los getrokken van de boom. Zo kreeg de brandweer meer ruimte om het slachtoffer te bevrijden. Ook is er een lantaarnpaal omver gereden. Beide slachtoffers zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De oorzaak van het ongeluk wordt nog onderzocht door de verkeerspolitie. Vooralsnog lijkt het om een eenzijdig ongeluk te gaan waarbij de auto uit de bocht is gevlogen. In de buurt van de auto lag een fles sterke drank. Het is nog onduidelijk of deze aan de bestuurder toebehoorde, en of hij al dan niet onder invloed was. Er is bloed afgenomen om dit te onderzoeken. De bestuurder is aangehouden.

Vanwege het ongeval en het onderzoek werd de Prins Alexanderlaan in beide richtingen afgesloten.