Gewonde bij schietpartij Randweg Rotterdam (video)

Gewonde bij schietpartij Randweg Rotterdam (video)

Bij een schietpartij op de Randweg in Rotterdam is zondagavond een gewonde gevallen. De politie heeft naar de schietpartij drie Rotterdammers kunnen aanhouden. Voor de schietpartij vond er op de Randweg een vechtpartij plaats.

Politieagenten kregen rond elf uur een melding dat er schoten waren gehoord op de Randweg met de Riederlaan. Ter plaatse vinden zij een persoon die licht gewond geraakt is aan zijn hoofd. Hij is niet gewond geraakt door een kogel. De man wordt ter plaatse onderzocht door de ambulancedienst. Politieagenten starten direct een onderzoek in en zoeken naar hulzen. Die worden uit eindelijk op de Randweg aangetroffen. Ook komt er een man naar de agenten toe lopen die vertelde dat er een kogelgaten in zijn auto zitten. Hij was getuige van een vechtpartij op de Randweg waarna er uit eindelijk geschoten wordt. 

De verklaring van de lichtgewonde man komen niet overeen met wat er gebeurd is en politieagenten houden de man aan. Hij wordt meegenomen voor verder verhoor. Uit verder onderzoek komen de agenten wederom een auto tegen met een kogelgat. En ook het buurtonderzoek levert genoeg informatie op.

Als een meldkamer medewerker van de politie rond half twee naar huis gaat ziet zij een groene auto rijden met een kenteken die betrokken is geweest bij de schietpartij op de Randweg. De centraliste twijfelt geen moment en besluit rustig de auto te volgen ondertussen waarschuwde zij haar collega's op de meldkamer. De politiemeldkamer stuurt direct meerdere eenheden richting haar positie waarna de agenten op de Middelharnisstraat de achtervolging overnemen en de auto tot stoppen dwingen.

De agenten starte direct een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachten) en de verdachten worden één voor één uit de auto gepraat en geboeid. De verdachten worden overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. De aangehouden verdachten zijn 24, 28 en 33 jaar. De auto van de verdachten is in beslag genomen voor nader onderzoek.