Gewelddadige Rotterdammer opgepakt voor overval Reggestraat Ridderkerk

Gewelddadige Rotterdammer opgepakt voor overval Reggestraat Ridderkerk

Zondag 9 november heeft de politie een 41-jarige Rotterdammer aangehouden die ervan wordt verdacht een woning aan de Reggestraat in Ridderkerk te hebben overvallen. De overval vond plaats in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 oktober. De man wordt ook verdacht van een diefstal met geweld uit een woning aan het Griegplein te Rotterdam op 16 oktober.

De politie kreeg op 21 oktober de melding dat vier mannen een woning binnen waren gegaan. De bewoner werd bedreigd en mishandeld. Het viertal ging er uiteindelijk vandoor met onder meer een geldbedrag, iPhones, een iPad en autosleutels. Een aantal dagen eerder zou de Rotterdammer met een ander aan de deur van een woning aan het Griegplein hebben gestaan. De man eiste vergeefs geld van de bewoner. De verdachte pakte vervolgens de telefoon van de bewoner en gebruikte geweld toen deze zijn telefoon probeerde terug te nemen. 

De Rotterdammer werd dinsdag 11 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de man voor veertien dagen langer vast moet blijven. De politie zet het onderzoek voort en verwacht meer aanhoudingen.