Getuigenoproep voor neersteken taxichauffeur Rotterdam

Getuigenoproep voor neersteken taxichauffeur Rotterdam

Een taxichauffeur is op woensdagmiddag in zijn buik gestoken door een nog onbekende man. De politie onderzoekt de zaak en doet een oproep. Wat gebeurde er? De chauffeur pikte die dag tegen 15.00 uur een klant op aan de achterzijde van het centraal station, vanaf de daar gelegen taxistandplaats.

De man had erg veel haast en bleef tegen de chauffeur zeggen dat hij sneller moest rijden. Kennelijk ging het de man nog niet snel genoeg, want hij werd steeds bozer en stak de chauffeur plotseling en zonder aanleiding in zijn buik. De taxi reed op dat moment op de Stationssingel ter hoogte van de Lucia Petrus Mavo. De chauffeur wist zijn taxi veilig te stoppen, waarop de dader uitstapte uit en richting de Weena vluchtte.

De chauffeur liep hem nog achterna, maar raakte hem uit het oog op de Coolsedwarsstraat. Agenten troffen het slachtoffer daar gewond aan. Hij was aanspreekbaar en werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Diezelfde avond werd hij nog geopereerd. Van de dader is  bekend dat het een negroïde man betrof van ± 25 jaar en ongeveer 1.75 á1.80 meter lang. Hij droeg een zwarte jas en vermoedelijk een spijkerbroek.

Politie zoekt getuigen
Wie getuige van het steekincident is geweest wordt gevraagd contact met de politie op te nemen. Men kan bellen naar 0900-8844 en vragen naar de recherche van het district Noord. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000. Wie al door de politie als getuige is gehoord, hoeft niet nog een keer contact op te nemen.