Getuigen gezocht van beroving in tram in Schiedam

Getuigen gezocht van beroving in tram in Schiedam

Een 19-jarige vrouw uit Schiedam is op vrijdag 4 september in de tram beroofd van haar telefoon. De verdachte vluchtte en wist te ontkomen. De politie is nu dringend op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer was net in het bezit van haar nieuwe telefoon en stapte om 19.08 uur in de tram richting Rotterdam bij tramhalte 'Boeier'. Op dat moment zaten er al meerdere reizigers in het voertuig, zo ook de verdachte. Hij was dus ingestapt bij het beginpunt: halte 'Harreweg'. Bij de halte 'Hof van Spaland' maakte de verdachte aanstalten om de tram te verlaten. Maar voordat hij dit deed, rukte hij de telefoon uit de handen van het slachtoffer. Vervolgens rende hij de tram uit, vluchtte het winkelcentrum Hof van Spaland in en raakte daar uit het zicht. De politie onderzoekt de zaak en heeft meerdere camerabeelden weten veilig te stellen. De komende dagen worden deze zorgvuldig bekeken. Ook meldden zich enkele getuigen.

Signalement
Het zou gaan om een blanke man, met donkerblond haar. Hij is rond de 1.70 m, 18-19 jaar oud en heeft een mager postuur. Bij de beroving droeg hij donkere kleding en hij was in het bezit van een rugtas.

Getuigenoproep
Gezien de drukte in de tram, heeft de politie het vermoeden dat er meer getuigen zijn. Zat u vrijdag 4 september in de tram, lijn 21, in de richting van Rotterdam? En heeft u iets van de beroving gezien of gehoord? Of heeft u de verdachte in de omgeving van het Hof van Spaland zien lopen? Neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844.