Gestolen Mercedes te water na politieachtervolging Marconisingel Berkel en Rodenrijs

Gestolen Mercedes te water na politieachtervolging Marconisingel Berkel en Rodenrijs
In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er rond 03:30 een politieachtervolging plaatsgevonden in Berkel en Rodenrijs van een iets daarvoor gestolen Mercedes ML 63 AMG. Agenten hadden het voertuig al snel in het vizier en zette hierop direct de achtervolging in. Nadat de agenten het voertuig even uit het zicht waren verloren vonden zij het enkele minuten later terug in een sloot aan de Marconisingel in Berkel en Rodenrijs. 

Omdat niet gelijk duidelijk was of de autodief nog in het voertuig zat werd met spoed een duikteam van de brandweer ter plaatse gevraagd. De duikers hebben de auto en de sloot doorzocht maar niemand aangetroffen. In de omgeving is nog wel gezocht met een politiehond maar ook dit leverde niets op.

Met behulp van een agent van de zeehavenpolitie in een zogeheten 'droogpak' en een politietakel is de Mercedes uit de sloot getakeld. De auto kan als total loss worden beschouwt door de schade die is ontstaan door het slootwater. De politie zal een onderzoek in gaan stellen naar de identiteit van de autodief.