Geluidsoverlast ontaard in mishandeling agenten in Oud Crooswijk

Geluidsoverlast ontaard in mishandeling agenten in Oud Crooswijk

Drie agenten zijn in de nacht van maandag op dinsdag mishandeld toen zij werden belaagd in een woning aan de Koeweide in Rotterdam. De dienders werden ter plaats verzocht door de meldkamer vanwege geluidsoverlast in een woning. 

Vader (54), zoon (31) en diens vriendin (29) werden na het incident aangehouden. Toen agenten de woning binnengingen in Oud-Crooswijk bleef het bij een waarschuwing voor de veroorzaakte overlast. Op dat moment waren drie personen in de woning. De bewoners werden opstandig richting politie. Ook weigerden zij zich te legitimeren waarop agenten de man wilden aanhouden. Dit ging niet zonder verzet. 

Tijdens de aanhouding probeerde een van de aanwezigen een agent van de portiektrap te duwen. Er werden ook flinke klappen uitgedeeld. Een agent kreeg een schop in het gelaat en werd in zijn arm gebeten. Een tweede agent werd geschopt, gebeten en geslagen. De derde diender liep schaafwonden en meerdere blauwe plekken op. De agenten zijn bespuugd en kregen voortdurend ziektes en bedreigingen richting henzelf en hun familieleden om de oren. Uiteindelijk lukte het om de bewoner van het pand aan te houden na de schermutseling en mishandeling van agenten. 

De vader en vrouw werden aangehouden voor belediging en belemmering. De agenten krijgen antibiotica en ondergaan bloedonderzoeken of de beten en het spugen nog gevolgen op de lange termijn hebben. De 31-jarige Rotterdammer zit nog vast. De 54-jarige man en 29-jarige vrouw zijn heengezonden, zij moeten zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.