Geert Wilders brengt bezoek aan Burgemeesterswijk Maassluis (video)

Geert Wilders brengt bezoek aan Burgemeesterswijk Maassluis (video)

Geert Wilders van de Partij Voor de Vrijheid heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Burgemeesterswijk in Maassluis. Hij heeft daar onder andere gesproken met buurtbewoners. Wilders bracht een bezoek aan de wijk na aanleiding van de spanningen in die wijk. Wilders bracht voor de getroffen bewoners een bloemetje mee, en sprak ruim 40 minuten met hen. Hierna is hij direct weer vertrokken. Ook de jongeren waren bij de aankomst van Wilders. De politie heeft hen op afstand gehouden.

Afgelopen drie weekenden zijn er diverse vernielingen gepleegd. De groep jongeren vernielde ruiten van woningen, auto’s en intimideren de bewoners. Burgemeester Edo Haan heeft 24 september besloten een noodverordening af te kondigen voor het Burgemeestersplantsoen en Vrijheidspark. De politie is opvallend en onopvallend aanwezig in de wijk. De noodverordening is actief tot en met dinsdag 27 september.

Een vijftal Marokkaanse buurtvaders surveilleren sindsdien in de wijk. Dit doen zij om de rust terug te brengen in de Burgemeesterswijk. Dit initiatief is van een naburige moskee nadat jongeren de afgelopen weken voortdurend voor overlast hebben gezorgd. Moskeelid en buurtvader Ibraim El Hadioui zegt tegenover RTV-Rijnmond dat de gesprekken met de jongeren zijn vruchten afwerpen. “We willen het graag rustig houden in deze wijk”.