Gans Gerard bij afrit Spaanse Polder volop in belangstelling

Gans Gerard bij afrit Spaanse Polder volop in belangstelling

Rotterdam heeft er een heuse attractie bij op het Giessenplein in Rotterdam. Al weken is daar Gans Gerard die verwend wordt door weggebruikers die de gans van eten voorzien. Dat schijnt tegelijkertijd ook het probleem te zijn. De gans verblijft veelal op dezelfde plek in afwachting van een nieuwe maaltijd. Het gedrag van Gans Gerard levert ook gevaarlijke verkeerssituaties op.

Eerder werd al gemeld dat de gans gevangen moest worden, iets wat op de dag van vandaag nog niet gelukt is door de politie. Gans Gerard viel namelijk fietsers lastig. Er zijn veel voorstanders voor de gans, anderen reageren sceptisch over het wel en wee van de vogel. Het nieuws van de gans ging als een lopend vuurtje, inmiddels is er ook een Facebookpagina voor hem opgericht. Daar worden foto's geplaatst van weggebruikers die Gans Gerard op de foto hebben vastgelegd. De pagina kent nu al veel likes.

Ook wordt er nu over gesproken om een huisje van pallets te bouwen voor de gans, zo is te lezen op de social media site. Wanneer Gans Gerard gezelschap gaat krijgen van lotgenoten is nog een kwestie van tijd. Een eerder opgehangen spandoek dat Gans Gerard moet blijven op het Giessenplein is verwijderd.