FNV wil 28 april 1 minuut stilte in verband met dodelijke havenongevallen in Rotterdam en Moerdijk

FNV wil 28 april 1 minuut stilte in verband met dodelijke havenongevallen in Rotterdam en Moerdijk

De Vakbond FNV wil kraanmachinisten oproepen om 28 april één minuut stilte in acht te nemen. De afgelopen week zijn er drie doden gevallen bij bedrijfsongevallen in de haven van Rotterdam en Moerdijk. FNV wil dit op 28 april omdat dit een internationale dag is voor mensen die zijn omgekomen tijdens het uitoefenen van hun werk. Deze dag wordt Workers Memorial Day genoemd. 

Afgelopen week overleden twee havenwerkers in Rotterdam tijdens hun werk. Eén ongeval gebeurde bij containerterminal Uniport, een man stond op een kraan en viel naar beneden, de man overleed in het ziekenhuis. Afgelopen woensdag kwam een havenarbeider bekneld te zitten tussen een balk en een heftruck. De man werd met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht maar overleed later die avond. 

Volgens de FNV was er twee weken terug ook een dodelijk bedrijfsongeval op het terrein van Steinweg in Moerdijk. De FNV gaat proberen om alle terminalkranen op 28 april om 18:00 voor een minuut stil te laten hangen. De FNV gaat de komende twee weken werkgevers en leden informeren hierover.

Niek Stam van de FNV vreest dat door bezuinigingen de veiligheid bij de havenbedrijven steeds meer onder druk komt te staan.