Fietsen en wandelen over de nieuwe snelweg A4 Delft-Schiedam

Fietsen en wandelen over de nieuwe snelweg A4 Delft-Schiedam

Het nieuwe snelwegtraject tussen Delft en Schiedam wordt binnenkort in gebruik genomen en vandaag opende Rijkswaterstaat en de aannemerscombinatie A4all haar deuren voor het publiek. Er waren vandaag activiteiten voor jong en oud. Zo was er vanmorgen een hardloopwedstrijd en vanmiddag de mogelijkheid voor het fietsen, skaten en wandelen over de nieuwe weg. In de Ketheltunnel konden bezoekers de verlichting van hun fiets laten testen door de ANWB en was de TU Delft aanwezig met hun zonneauto Nuna. De opendag trok veel bekijks bij jong en oud. Naar verwachting wordt de nieuwe A4 eind december in gebruik genomen. De precieze datum is nog niet bekend.

A4 Delft-Schiedam
Rijkswaterstaat legt 7 kilometer nieuwe snelweg aan van Delft tot aan het Kethelplein. Komende vanuit Delft ligt de weg circa 1 kilometer lang op maaiveld hoogte. Daarna wordt de weg over een lengte van circa 2,6 kilometer half verdiept aangelegd. Hierna volgt 1,4 kilometer verdiepte weg tot aan de bebouwing bij Vlaardingen en Schiedam. Daar gaat de snelweg omhoog om uit te komen in een landtunnel van 2 kilometer. Hierna kruist de A4 het knooppunt Kethelplein om vervolgens aan te sluiten op de bestaande A4 en A20.

Op het Kethelplein zijn nieuwe verbindingslussen aangebracht. Eén bestaande aansluiting is opgeheven. Ongeveer halverwege het tracé wordt een eco-/aquaduct van circa 100 meter breed gebouwd. Een bestaande trampassage wordt verhoogd.

Op de A4 tussen de Kruithuisweg in Delft en de Beatrixlaan in Rijswijk is dubbellaags zoab en verkeerssignalering aangebracht. Tussen het Kethelplein en de aansluiting Vijfsluizen, vlak voor de Beneluxtunnel, zijn diverse werkzaamheden aan de bestaande weg verricht.