Festiviteiten in Schiedam vanwege opening Lange Haven en Taanbrug

Festiviteiten in Schiedam vanwege opening Lange Haven en Taanbrug

Zaterdag is er in het centrum van Schiedam volop feest gevierd. Reden daarvan is dat het kadeherstel in de Lange Haven is voltooid. Een goed jaar heeft een aannemer vanaf de wal, als van het water, alle kades vernieuwd. Ook werd de haven opnieuw ingericht waardoor meer open ruimten zijn verkregen en meer groen zichtbaar is. 

Als eerste onderdeel van dit project werd de Beurssluis grondig opgeknapt en van nieuwe sluisdeuren voorzien. De stad kreeg ook een nieuwe brug in de historische binnenstad erbij. De Taanbrug, een fiets en loopbrug, werd vanavond tijdens de lopende festiviteiten officieel geopend door de burgervader van Schiedam, dhr. Cor Lamers.

De gehele dag was er van alles te doen in de Jeneverstad voor jong en oud. Spectaculair waren de waterspelen over de haven. Shantykoor Stuurloos liet van zich horen onder ruime belangstelling. Ook in de avond waren honderden mensen op de licht-en vuurshow afgekomen welke plaatsvond op het water van de Lange Haven plus.

Traditionele Gondelvaart

In september zullen de kades weer vol staan met inwoners tijdens de Brandersfeesten, dan is de Gondelvaart na jaren weer te bezichtigen op zaterdagavond. Dit is jaren niet meer doorgegaan vanwege de toen nog, slechte gesteldheid van de kademuren.