Felle brand in gekraakte woning Groenezoom Rotterdam (video)

Maandagavond heeft een felle brand gewoed in een gekraakte woning aan de Groenezoom Rotterdam, 9 personen en 2 honden konden op tijd de woning verlaten.

Omstreeks 22:15 uur kwam de melding van brand op de eerste etage van een hoekwoning aan de Groenezoom Rotterdam. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was een oranje gloed duidelijk zichtbaar en was er sprake van een flinke rookontwikkeling. Alle 9 bewoners en 2 honden konden tijdig de woning verlaten. Vanwege de grote hoeveelheid personen uit de woning kwamen 3 ambulances ter plaatse om alle personen te controleren en te voorzien van zuurstof waar nodig. Na een korte behandeling in de ambulances hoefde niemand vervoerd te worden naar het ziekenhuis.

De brandweer had de brand snel onder controle waardoor erger werd voorkomen. Ondanks het snelle optreden is er veel schade aan de woning ontstaan. De exacte oorzaak van de brand is nog onbekend. Bij dezelfde woning is al vaker overlast geweest, in september 2020 werden 4 personen aangehouden na een steekpartij in de woning.

 

gCKWgm.jpg

NEEcHm.jpg

s0fRfc.jpg

10WZeF.jpg