Familie verdacht van reeks van straatroven in Rotterdam-Zuid

Familie verdacht van reeks van straatroven in Rotterdam-Zuid

De politie in Rotterdam-Zuid denkt met de aanhouding van vier verdachten ten minste twaalf straatroven en meerdere gevallen van heling opgelost te hebben. Het gaat om twee broers, hun moeder en een bekende van hen, allen uit Rotterdam. Een speciaal team onderzoekt of de vier aan meer zaken gekoppeld kunnen worden.

De straatroven vonden plaats van oktober 2015 tot en met februari 2016. Op Zuid werden lopende vrouwen van hun tas beroofd, waarbij de daders er op een scooter vandoor gingen. Het onderzoek startte na een straatroof op 15 oktober op de Speltstraat in Rotterdam. Bij andere straatroven daarna viel het op dat er een vergelijkbare scooter werd gebruikt.

In januari 2016 werd daarom het onderzoeksteam uitgebreid tot ‘Team Scoot’, dat tot doel had de daders van deze straatroven te achterhalen en aan te houden. Collega’s van het basisteam Feyenoord ontdekten op 18 januari de scooter en een flink aantal bij de straatroven buitgemaakte goederen in een kelderbox in Rotterdam-Zuid. Op basis van deze goederen en verder nauwgezet onderzoek konden op 5 april twee broers (30 en 37 jaar) uit Rotterdam worden aangehouden voor minimaal twaalf straatroven. Hun 58-jarige moeder en een vierde verdachte van 26 jaar uit Rotterdam werd gearresteerd op verdenking van heling. Beide broers zijn voorgeleid en zitten vast tot aan de eerste behandeling door de rechtbank. Hun moeder en de 26-jarige man zijn na verhoor in vrijheid gesteld, zijn nog wel verdachte en zullen zich te zijner tijd ook voor de rechtbank moeten verantwoorden.

De slachtoffers van de straatroven die opgelost lijken, zijn in kennis gesteld. Het onderzoek gaat door om te kijken of er meer zaken aan de verdachten kunnen worden gelinkt.