Explosies en zeer grote brand in Art Hotel Mijnsherenlaan Rotterdam (video)

In het Art Hotel aan de Mijnsherenlaan in Rotterdam is vrijdagavond rond 23:30 uur een brand uitgebroken. Ook vonden er meerdere explosies plaats. De brandweer heeft opgeschaald naar 'zeer grote brand' en 'GRIP 1'.

De hulpdiensten werden massaal gealarmeerd voor een brand op het dak van het hotel. Daar bleek de airconditioning van het hotel vlam te hebben gevat. De explosies kwamen ook van de installatie af. Bij de brand zijn vier mensen nagekeken op rookintoxatie. Eén van hen is naar het ziekenhuis vervoerd om daar behandeld te worden voor het inademen van rook.

Het hotel zat op het moment van de brand vol en zou zo'n 300-400 gasten hebben. Zij hoefden niet geëvacueerd te worden. Ongeveer 60 mensen hebben het hotel vanwege het evacuatiealarm verlaten. Zij zijn opgevangen in een restaurant en in een stadsbus van de RET.

De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft het pand op koolmonoxide gecontroleerd. Toen de waardes terug bij normaal waren, is het hotel vrijgegeven en mochten de gasten terug naar hun kamers.

NMFaYu.jpg

T9gHoP.jpg

ZxYjmJ.jpg

vYcLMV.jpg

zmzlKd.jpg

fTCm8c.jpg

F6xau0.jpg

hPHIFR.jpg

IkOVHx.jpg

plImnx.jpg

Eq9vWl.jpg

GFcqhV.jpg