Ernst L. aangehouden in Wognum

Ernst L. aangehouden in Wognum

De politie heeft Ernst L. na een zoektocht van weken kunnen aanhouden in Wognum. Wognum ligt in Noord - Holland. Hoe de politie de 70-jarige man op het spoor is gekomen is niet bekend. Hij heeft zich in ieder geval niet zelf gemeld. Ernst L. kon de benen nemen omdat hij zijn hoger beroep in vrijheid mocht afwachten. In januari kwam hij niet opdagen in de rechtbank. Vorige week werd hij veroordeeld tot negen jaar cel.

L. wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben vermoord in een natuurgebied in Simonshaven. Hij verklaarde dat hij in augustus 2009 bewusteloos was geslagen en toen hij bij kwam vond hij zijn overleden vrouw. L. heeft altijd verklaard dat hij en zijn vrouw zijn aangevallen. De rechter van het gerechtshof in Den Haag besloot vorige week anders en vond het niet aannemelijk en achtte bewezen dat L. de moordenaar is van zijn vrouw. Hij moet daarom negen jaar de cel in. Ernst L. kan nog in cassatie gaan.

De rechtszaak duurde zolang omdat er plotseling een andere verdachte in het oog kwam. Patrick S. de moordenaar van onder andere Farida Zargar had een schuilplaats in Simonshaven. Maar hij bleek niets te maken te hebben met de moord op de vrouw van Ernst L.

Foto is van de situatie ter plaatse op die bewuste dag in Augustus 2009.