Eis: 16 jaar en tbs voor moord op eigen moeder

Eis: 16 jaar en tbs voor moord op eigen moeder

Het Openbaar Ministerie eist zestien jaar cel en tbs met dwangbehandeling tegen de 61-jarige Ton. L die vorig jaar zijn moeder om het leven bracht. De moordverdachte verscheen vandaag voor de rechter in Rotterdam en kreeg deze eis tegen zich van de Officier van Justitie. Het was de eerste keer dat Ton L. bij een zitting over deze zaak aanwezig was. 

Ton L. vermoorde vorig jaar zijn 79-jarige moeder Mona Baartmans. Ze werd gewurgd met tie wraps in de auto van Ton L. Vervolgens reed hij met haar lichaam naar een bos in Heinenoord en heeft daar haar lichaam begraven. Mona Baartmans was woonachtig in Delft en werd daar vermist. 

Er werd een zoektocht naar de vermiste vrouw gehouden. Haar lichaam werd ruim vijf weken later gevonden nadat een wandelaar damesschoenen in het bos in Heinenoord had aangetroffen. Ton L. werd aangehouden omdat uit onderzoek bleek dat hij wat met de vermissing te maken had. 

Ton L. kampte volgens deskundigen met een gok- en alcoholverslaving. Ton L. nam voor de moord 40.000 euro op van de rekening van zijn moeder en vergokte haar geld. Toen zijn moeder haar geld terug wilde zat er volgens hem niks anders op dan haar om het leven te brengen. Ruzie of het geld elders lenen waren volgens hem geen opties.

De rechtbank doet op 28 oktober officiële uitspraak in de zaak Ton L.