Einde van de middag besluit van politiebonden over acties tijdens de Tour de France

Einde van de middag besluit van politiebonden over acties tijdens de Tour de France

Aan het einde van de maandagmiddag maken de politiebonden een besluit of ze de acties tijdens de Tour de France doorlaten gaan. De burgemeester van Rotterdam heeft de politiebonden gevraagd af te zien van de geplande acties. Als de politiebonden de acties doorzetten stappen de Rotterdamse Burgemeester en de minister van Veiligheid en Justitie naar de rechter. 

Aboutaleb kan het niet begrijpen waarom er actie gevoerd moet worden tijdens een populair evenement als de Tour de France. De acties moeten er voorzorgen dat er een vertraging ontstaat tijdens de touretappe van Utrecht naar de Neeltje Jans (Zeeland). Het parcours gaat over de Erasmusbrug, de politievonden willen midden op de brug de reclamekaravaan gaan onderwerpen aan een verkeerscontrole. Hierdoor ontstaat er een vertraging en heeft dit gevolgen voor de start van de etappe. 

De politieambtenaren demonstreren voor een beter CAO, tot op heden toe zijn de onderhandelingen vastgelopen. De agenten hebben de afgelopen maanden diverse acties gevoerd. Naast de politie voert ook de ambulancedienst actie voor een beter CAO. Wat de verdere actieplannen zijn van de ambulancedienst is niet bekend.