Duizend agenten op de been met de jaarwisseling

Duizend agenten op de been met de jaarwisseling

Met de jaarwisseling zet het politiekorps Rotterdam Rijnmond duizend agenten in om de nacht zo rustig mogelijk te laten verlopen. De inzet van dit jaar is te vergelijken met die van vorig jaar. Mobiele Eenheid, Hondenbrigade, videoteams, alle afdelingen worden ingezet.

Door deze inzet hoopt de politie de heterdaad kracht te vergroten. Door mensen op heterdaad aan te houden, hoopt de politie meer relschoppers te kunnen laten veroordelen. Wanneer iemand heterdaad betrapt wordt is de schade die is aangericht makkelijker te verhalen. De politie vraagt ook de hulp van de burgers. Mocht u strafbare feiten zien om deze direct te melden.

Met de jaarwisseling is ook de voetbalwet van kracht. Door deze wet kunnen mensen die zich misdragen tijdens de jaarwisseling sneller berecht worden. Acht inwoners uit de regio hebben met de jaarwisseling huisarrest. De politie treedt extra hard op bij geweld tegen hulpverleners.

De vuurwerkverkoop is vandaag van start gegaan. De politie heeft inmiddels 2500 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen.