Duikteams uit twee veiligheidsregio's ingezet Rotterdamseweg Delft

Duikteams uit twee veiligheidsregio's ingezet Rotterdamseweg Delft

De brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag duikteams uit twee veiligheidregio's in moeten zetten voor de redding van twee drenkelingen aan de Rotterdamseweg in Delft.

Rond middernacht werden de hulpdiensten naar de Rotterdamseweg gestuurd omdat er een melding binnen was gekomen dat er twee meisjes in het water terecht waren gekomen. De meisjes waren aanwezig geweest bij een feest op een nabijgelegen boot.

De duikteams van de regio Haaglanden kregen bij de zoekactie ondersteuning van het duikteam van de post Schiedam. Bij aaankomst van de hulpdiensten hadden omstander het eerste meisje al uit het water gered. Zij had onderkoelingverschijnselen, maar was wel aanspreekbaar. Zij is voor behandeling vervoerd naar een ziekenhuis.

Even over half èèn werd het tweede slachtoffers gelocaliseerd door de brandweerduikers en uit het water gehaald. Deze drenkeling was niet aanspreekbaar en moest door de hulpdiensten gereanimmerd worden. Ook dit slachtoffer is met spoed naar een zokenhuis vervoerd.

Ongeveer 50 feestgangers die nog aanwezig waren zijn door de politie opgevangen in een nabijgelegen pand, zij zijn later met een bus overgebracht naar een politiebureau.