Drugsvangst door alerte agent Van Helmontstraat Rotterdam (video)

Drugsvangst door alerte agent Van Helmontstraat Rotterdam (video)

Woensdagavond heeft de politie een inval gedaan in een garagebedrijf aan de Van Helmontstraat in Rotterdam. De aanleiding voor de inval was dat een agent in burger bezig was met een actie tegen autokrakers in het gebied Delfshaven. Op de Van Helmontstraat zag hij een auto met Belgisch kenteken rijden. 

De bestuurder van de auto parkeerde zijn auto voor een garagebedrijf en liep naar binnen. Enkele minuten later kwam de man weer naar buiten met een doos in zijn handen er reed weer weg. De agent in burger vond dit verdacht en zag reden genoeg om de auto te laten controleren door zijn collega’s in uniform. Dit gebeurde op de Spaanseweg in Rotterdam. In de auto troffen zij de doos aan met verschillende zakken poeder, vermoedelijk drugs.

Het aantreffen van de zakken met poeder gaf genoeg aanleiding om ook een kijkje te nemen in het garagebedrijf aan de Van Helmonstraat. De politie deed hier later op de avond een inval en troffen grote bedragen contant geld aan, ook werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen. 

In het pand bevonden zicht ook zeven mannen in de leeftijd van 29 tot 44 jaar, deze zijn samen met de bestuurder van de auto aangehouden. De politie doet nog verder onderzoek in de zaak. De drugs, de auto en ruim 60.000 euro zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.