Dronken automobilist tegen politiebus gereden

Dronken automobilist tegen politiebus gereden

Politiemensen van het district Oost hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man aangehouden nadat hij, onder invloed van alcohol een politiebus had aangereden.

De agenten zagen op het Spinet in de Rotterdamse wijk Zevenkamp een man lopen die duidelijk teveel 'aan Bacchus had geofferd'. Zij spraken hem aan en vertelden hem dat hij maar beter naar huis kon gaan en dat dan niet met de auto te doen. Dat was hij volgens zijn zeggen ook niet van plan en hij vervolgde zijn weg lopend.

Enige tijd later kwamen de agenten opnieuw aan op het Spinet en toen zagen zij de man in een auto rijden. Zij zetten de dienstbus op de weg om hem tot stoppen te dwingen, maar de man reed toch door en ramde de politiewagen. Hierbij ontstond aanzienlijke schade. De dronken rijder reed hierna door, maar enkele honderden meters verder zette hij zijn auto aan de kant en probeerde er alsnog lopend van door te gaan. Gezien zijn toestand was hij een gemakkelijke prooi voor de politie. De man, een 36-jarige Rotterdammer werd snel achterhaald en aangehouden.

Foto: @PRRLems