Drie gewonden bij gijzeling en schietpartij

Drie gewonden bij gijzeling en schietpartij

De politie heeft zaterdag 5 februari in de vroege ochtend vijf verdachten aangehouden na een schietpartij in een woning aan de Zaagmolenkade in Rotterdam.

Gijzeling
Rond middernacht kreeg de politie een melding dat er een gijzeling zou plaatsvinden in Rotterdam-Noord. Er werd direct een uitgebreid onderzoek ingesteld om te achterhalen waar een en ander zich zou afspelen. Juist toen de politie had ontdekt dat het ging om een woning aan de Zaagmolenkade en zich gereed maakte om te gaan ingrijpen, ontstond er een schietpartij in de woning en sloegen de verdachten op de vlucht. Vijf verdachten konden echter kort na het incident worden aangehouden.

Crimineel milieu
Uit onderzoek is gebleken dat de schietpartij zich heeft afgespeeld in het criminele milieu. De gijzeling in de woning aan de Zaagmolenkade is uitgemond in een schietpartij waarbij door de verdachten over en weer geschoten is. Drie van hen liepen schotwonden aan armen en benen op. De politie heeft geen enkel schot gelost. Een speciaal team van 20 rechercheurs stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht.

Sporenonderzoek
De Zaagmolenkade en een gedeelte van de Zwaanshals zijn voor sporenonderzoek afgesloten geweest om vast te stellen of er ook op straat is geschoten.

Verdachten
De verdachten zitten allen vast. Het gaat om drie mannen uit Dordrecht van 21, 22 en 24 jaar oud. De identiteit van de twee andere mannen, die afkomstig zijn uit het buitenland, is vooralsnog onbekend.

Informeren omwonenden
De politie informeert de direct omwonenden vanavond per brief over het gebeurde in hun wijk.

Informatie
De politie vraagt mensen die informatie hebben die van belang kan zijn voor het onderzoek, om contact op te nemen met het rechercheteam. Het team is bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Vermeld daarbij dat het gaat om onderzoek 'Zaagmolenkade'.