Drie aanhoudingen in zaak Anthony Fernandes Rotterdam

Drie aanhoudingen in zaak Anthony Fernandes Rotterdam

Verschillende arrestatieteams hebben drie verdachten aangehouden voor de moord op Anthony Fernandes aan de Westkousdijk in Rotterdam. De aanhoudingen zijn maandag en woensdagochtend gedaan. De aanhoudingen werden gedaan na aanleiding van nieuwe informatie in het onderzoek.

Maandagochtend hield het arrestatieteam een 25-jarige man uit Rotterdam aan bij metrostation Zuidplein. Woensdagochtend werd een 21-jarige verdachte uit Schiedam in zijn woning aangehouden door het arrestatieteam. Het arrestatieteam hield die zelfde dag in een woning in Rotterdam een 21-jarige verdachte aan. Alle drie worden verhoord door de politie. In deze zaak werden al eerder twee mannen aangehouden. Beide werden weer op vrije voeten gesteld maar bleven verdachten in de zaak. Eén van de twee, de 21-jarige Schiedammer is nu opnieuw aangehouden.


5 mei 2012 werd de 22-jarige Anthony Fernandes neergeschoten op de Westkousdijk in Rotterdam. Hulpdiensten probeerde hem nog te reanimeren maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.


Het onderzoek van de politie gaat onverminderd door. De hoofdofficier loofde destijds een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de verdachte(n) van dit misdrijf. Deze beloning geld nog steeds. Heeft u informatie die kan bijdragen aan de oplossing van dit misdrijf? Neemt u dan contact op met de Politie Eenheid Rotterdam op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. De Criminele Inlichtingen Eenheid is voor dit misdrijf bereikbaar op 06-13357909.