Dodelijke aanrijding opnieuw onderzocht door reconstructie; Bergweg Rotterdam enige tijd afgesloten

Dodelijke aanrijding opnieuw onderzocht door reconstructie; Bergweg Rotterdam enige tijd afgesloten

Op de Bergweg in Rotterdam heeft maandagavond opnieuw onderzoek plaatsgevonden naar een dodelijk ongeval dat in juli vorig jaar heeft plaatsgevonden.

Bij dit ongeval kwam een 19-jarige voetganger om het leven nadat hij werd aangereden door een 45-jarige automobilist. De 45-jarige automobilist verliet de plaats van het ongeval maar werd later aangehouden. De bijbehorende items: https://www.mediatv.nl/nieuws/22819/  en https://www.mediatv.nl/nieuws/22908/

Het onderzoek werd verricht door middel van een reconstructie. Met speciale meetapparatuur in de auto en langs de weg werd onderzoek gedaan naar de snelheid waarmee de verdachte gereden heeft. Er werden diverse snelheden gereden en vervolgens werden deze beelden vergeleken met camerabeelden van het ongeval vorig jaar. De Forensische Opsporing en Verkeersongevallen Analyse van de Politie en het Nederlands Forensisch Instituut deden het onderzoek in samenwerking met het Openbaar Ministerie. 

De Bergweg was ten tijde van de reconstructie afgesloten voor verkeer vanaf de Schiekade tot de Walenburgerweg. Voetgangers en (brom)fietsers konden via het voetpad hun weg te voet vervolgen. Rond 23:00 werd de weg weer vrijgegeven voor al het verkeer.