Dode na ongeval bij Botlekbrug

Dode na ongeval bij Botlekbrug

De zeehavenpolitie en de verkeerspolitie zijn een onderzoek gestart naar een noodlottig ongeval op de Botlekbrug waarbij zondag in de vroege ochtenduren een 29-jarige vrouw uit Zoetermeer om het leven is gekomen.

Rond half drie meldde de brugwachter dat een auto door de slagbomen van de openstaande Botlekbrug was gereden. Het voertuig belandde in het water, waarop direct door verschillende hulpdiensten een grote reddingsoperatie op touw werd gezet. Hierbij werden de auto en mogelijke slachtoffers niet aangetroffen.

Een sonarboot van Rijkswaterstraat lokaliseerde de personenauto rond acht uur
zondagochtend. Vervolgens werden duikers van Smit Bergingsbedrijf ingezet die de auto met het levenloze lichaam van de bestuurster aantroffen. Rond elf uur werd de auto het water uitgetakeld en het slachtoffer geborgen.

De zeehavenpolitie en de verkeerspolitie van de politie Rotterdam-Rijnmond stellen
een nader onderzoek in naar de exacte oorzaak van dit noodlottige ongeval. De politie heeft geen aanwijzingen om aan te nemen dat er meer mensen in de auto hebben gezeten. Na het ongeval is het wegverkeer tot vijf uur zondagochtend in beide richtingen gestremd geweest en ter plaatse omgeleid. Het scheepvaartverkeer heeft een aantal uur stilgelegen en is ook weer op gang gekomen.