Dode en negen gewonden bij aanvaring op Nieuwe Maas (video)

Dode en negen gewonden bij aanvaring op Nieuwe Maas (video)

Bij een aanvaring op de Nieuwe Maas ter hoogte van het Antwerpse Hoofd in Rotterdam is vrijdagmiddag een 62-jarige vrouw om het leven gekomen en zijn negen personen gewond geraakt. Aan het einde van de middag kwamen een sloep en een snelle motorboot met elkaar in botsing. 

Na de aanvaring kwamen in totaal 10 personen in het water terecht. Voor een van hen, een vrouw uit België, kwam alle hulp te laat. Schepen die in de omgeving waren kwamen de slachtoffers te hulp en vervoerden ze naar de kant. Het scheepvaartverkeer was gedurende de zoekactie gestremd op de Nieuwe Maas. Een politiehelikopter gaf ondersteuning voor de overige diensten die waren ingezet. 

Het incident werd opgeschaald naar een Grip 1 classificatie. Hebo Maritiem kwam ter plaatse om de sloep Piet Heijn te bergen. Beide schippers van de sloep en rhib zijn aangehouden door de politie in verband met het onderzoek. Ook zal gekeken worden naar de snelheid van de rhib op het moment van aanvaring.

Volgens omstanders zou de schipper van de sloep ook op 12 mei 2018 zijn betrokken bij een aanvaring op de Nieuwe Maas. Toen vielen er drie gewonden toen de sloep werd geraakt door een watertaxi, niet ver waar vandaag het fatale ongeval zich voltrok.