Dode en gewonde bij ernstig ongeval N209 Bergschenhoek (video)

Dode en gewonde bij ernstig ongeval N209 Bergschenhoek (video)

Dinsdagmorgen heeft een ernstig ongeval plaatsgevonden op de Leeuwenakkerweg in Bergschenhoek waarbij 1 persoon om het leven is gekomen. Bij het ongeval is een aanhanger van een vrachtenwagen tegen een personenauto terecht gekomen. Ondanks de massale inzet van de hulpdiensten overleed 1 persoon ter plaatse aan haar verwondingen. 

De 49-jarige vrouw uit Maassluis reed met haar auto achter een 52-jarige man uit Steenbergen. De man kwam met zijn auto op de verkeerde weghelft terecht, op dat moment naderde er een vrachtwagen met een aanhanger. De vrachtwagenchauffeur heeft de auto van de 52-jarige man weten te ontwijken maar verloor hierbij zijn aanhanger. De aanhanger kwam op de auto terecht van de 49-jarige vrouw uit Maassluis. Beide personenauto's en de aanhanger kwamen in de berm terecht. De 52-jarige man raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Ten tijde van het ongeval was de N209 in beide richtingen afgesloten. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie eenheid Rotterdam verricht onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Ook de politiehelikopter hing boven de ongevalslocatie voor het maken van overzichtsfoto's

Vanwege het onderzoek en de berging van de voertuigen bleef de N209 nog lange tijd afgesloten.