Dode en 5 gewonden bij verkeersongeval op N210 Lekkerkerk (video)

Dode en 5 gewonden bij verkeersongeval op N210 Lekkerkerk (video)

Op de Provincialeweg N210 tussen Krimpen aan de Lek en Lekkerkerk heeft zondagmiddag een frontale aanrijding plaatsgevonden tussen drie voertuigen. De trieste balans; een dode en vijf gewonden. 

De dode is een man van 29 uit Lekkerkerk. De ravage ter plekke was groot. Twee traumahelikopters met trauma-artsen kwamen ter plaatse om meerdere slachtoffers te behandelen aan letsel. Gezien de ernst van het incident en een juiste co√∂rdinatie te waarborgen werd er door de hulpdiensten een Grip 1 situatie afgegeven.

De brandweer was druk bezig om gewonden uit auto's te halen. Een van de auto's raakte van de weg. Ambulances hebben vijf gewonden behandeld en vervoerd naar het ziekenhuis. Onder hen drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Een persoon liep geen letsel op. 

Onderzoek zal duidelijkheid moeten geven hoe dit ongeval kon plaatsvinden. Een 28-jarige man is aangehouden. Hij wordt er van verdacht het ongeval te hebben veroorzaakt. Ook is er een bloedproef bij hem afgenomen om te kijken of hij ergens van onder invloed was.