Dode bij steekpartij op de Hillevliet in Rotterdam (video)

Dode bij steekpartij op de Hillevliet in Rotterdam (video)

Zondagavond heeft er op de Hillevliet in Rotterdam-Zuid een dodelijke steekpartij plaatsgevonden. Omstanders zagen dat er een bewusteloze man op de trambaan aan de Hillevliet lag en waarschuwden de hulpdiensten.

Al snel bleek dat het slachtoffer meerdere steekwonden had. Getuigen besloten daarom niet op de hulpdiensten te wachten. Zij brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis, waar de man bij de ingang werd opgevangen en gereanimeerd. Helaas lukte het niet om zijn leven te redden, hij overleed bij het ziekenhuis.

Relationele sfeer
Buiten de inzet van de politie bij het slachtoffer, startten agenten op de Hillevliet direct met het onderzoek naar de toedracht én de dader. Zo sprak de politie met meerdere getuigen en bleek de achtergrond van het steekincident vermoedelijk in relationele sfeer te liggen. Daarnaast was door cameratoezicht op teruggekeken beelden gezien, dat er een personenauto was weggereden vanaf de plek waar het slachtoffer lag.

Aangehouden
Een snelle zoekslag leverde gegevens op van een Rotterdammer. Zijn signalement kwam overeen met die van de dader. De Rotterdammer kreeg daarom bezoek van de politie in zijn woning in Rotterdam-Zuid. Daar hield de politie de 42-jarige Rotterdammer aan. Hij zit vast. De recherche onderzoekt de zaak.