Dode bij schietpartij Prins Hendrikkade Rotterdam (video)

Dode bij schietpartij Prins Hendrikkade Rotterdam (video)

Maandagavond rond kwart over tien heeft er op de Prins Hendrikkade in Rotterdam een schietpartij plaatsgevonden waarbij 1 dodelijk slachtoffer is gevallen.

De man een 42-jarige inwoner van Hellevoetsluis zat op het moment van de schietpartij op een terras. Voor het terras stopte een voertuig met daarin meerdere personen. Minstens èèn peroon stapte uit het voertuig en schoot op het slachtoffer. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd hett slachtoffer te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.

De schutter vluchtte in het voertuig waarmee hij was gekomen, dit voertuig werd niet veel later uitgebrand teruggevonden aan de Nassauhaven. De poltie vermoed dat de mannen vanaf hier verder zijn gevlucht met een ander voertuig. 

De politie is inmiddels een grootschalig onderzoek begonnen, hiervoor wordt een Team Grootschalige Opsporing gestart.  De forensische opsporing is ter plaatse geweest voor het veilig stellen van sporen. Tevens heeft de politie videobeelden veiliggesteld van zowel de Prins Hendrikkade als de Nassauhaven.