Dode baby Antoine Platekade Rotterdam begraven

Dode baby Antoine Platekade Rotterdam begraven

De dood aangetroffen baby op de Antoine Platekade in Rotterdam heeft op donderdag 21 september zijn laatste rustplaats gekregen. De afscheidsceremonie vond plaats op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam in aanwezigheid van wethouder Hugo de Jonge, betrokken rechercheurs en enkele bewoners van de Kop van Zuid. 

De politie is al weken bezig met het onderzoek en heeft tot nu toe 63 tips binnengekregen. Nog altijd is het team op zoek naar de ouders, maar vooral naar de moeder van de baby. Uit de uitslagen van DNA-onderzoek blijkt dat de moeder van het kindje oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost Azië. Daarbij kan het gaan om de landen Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodja, Thailand, Maleisië, Brunei, Filippijnen en Indonesië. Het onderzoek naar de passagiers en bemanningsleden van cruiseschepen, die in die periode hebben aangelegd, loopt nog steeds. Het team houdt overigens ook rekening met het scenario dat de moeder gewoon in Nederland woont. 

Raymond Kolsteren, teamleider: “De zaak is weliswaar nog niet afgesloten, maar het is nu al een zaak die we nooit gaan vergeten. Het heeft op veel mensen indruk gemaakt. Zeker de teamleden die zelf een klein kindje hebben. De drive om deze zaak op te lossen is vanaf het begin hoog. We benutten dan ook alle mogelijkheden om de moeder te vinden. Ik hoop dat we ooit het ware verhaal te horen krijgen.”