DNA-gesignaleerde opgepakt met harddrugs Hyacintstraat Rotterdam

DNA-gesignaleerde opgepakt met harddrugs Hyacintstraat Rotterdam
Een 34-jarige Rotterdammer die nog DNA moest afstaan kwam die verplichting keer op keer niet na. Agenten arresteerden de nietsvermoedende man toen hij een woning binnen stapte waar agenten op dat moment al binnen waren voor een doorzoeking. De man was veroordeeld voor een strafbaar feit en moest DNA afstaan. Die verplichting kwam hij niet na en ook verbleef hij niet op het adres waar hij ingeschreven staat. Een surveillerende agent herkende de man dinsdag toen hij een andere woning  binnen ging, eentje aan de Rotterdamse Hyacintstraat. 

Woensdag gingen agenten daar aan de deur. De man lijkt de politie graag te ontwijken en dus werd ook de achtertuin in de gaten gehouden. Nadat er werd aangebeld ging er via de tuin inderdaad een man vandoor. Die werd niet veel verder aangehouden, maar bleek niet de gezochte te zijn, maar een 30-jarige Marokkaan. In de woning vonden agenten niet de 34-jarige gesignaleerde ook niet, maar wel een tas vol met verdovende middelen, verdeeld in zogenaamde gripzakjes (zakjes met gebruikershoeveelheden). Dat was reden genoeg om de woning op meer drugs te willen doorzoeken. Daar moet een rechter-commissaris bij aanwezig zijn en dus werd daar op die komst gewacht. 

Het wachten bleek geen verloren tijd. De gezochte gesignaleerde opende nietsvermoedend de voordeur en liep zo in handen van de agenten. Beide mannen gingen mee naar het bureau. Bewijs ontbrak om de 30-jarige die op de vlucht sloeg aan de drugs te linken. Hij was wel illegaal in Nederland en de vreemdelingenpolitie gaat met die zaak verder. De 34-jarige zit wel voor drugsbezit vast. Vanzelfsprekend wordt ook zijn DNA afgenomen.