Dieven snel het haasje na diefstal laptop Mathenesserlaan Rotterdam

Dieven snel het haasje na diefstal laptop Mathenesserlaan Rotterdam

Twee verdachten van diefstal van een tas zijn op 3 juni binnen twintig minuten aangehouden. De snelle arrestatie was te danken aan alert optreden van het slachtoffer en van de politie. Rond 09.05 uur verliet een 47-jarige man uit Rotterdam zijn woning aan de Mathenesserlaan. Hij kwam er in de deuropening achter dat hij iets was vergeten. 

Hij zette zijn tas met daarin onder meer zijn laptop even in de deuropening en was binnen een paar seconden weer terug. Die korte tijd was voor dieven toch voldoende om de tas weg te pakken. Het slachtoffer had track and trace op zijn laptop geïnstalleerd waardoor hij zijn eigendom letterlijk kon volgen. De man sprong op zijn fiets en zette de achtervolging in, maar raakte het spoor snel kwijt en belde de politie. 

Agenten pakten het digitale spoor alsnog op de en zagen op Beukelaarsstraat een witte bestelbus rijden die vervolgens exact dezelfde route aflegde als de laptop. De agenten hielden de bus op de Slaghekstraat staande en zagen direct de tas in de auto liggen. De twee inzittenden, Rotterdammers van 61 en 64 jaar, werden direct aangehouden. De politie heeft de tas met laptop in beslag genomen. Deze gaan zo snel mogelijk naar de eigenaar terug. De overige spulletjes in de tas zijn direct teruggegeven.