Diefstal cv-ketel oorzaak gaslek Staringplein Rotterdam (video)

Diefstal cv-ketel oorzaak gaslek Staringplein Rotterdam (video)

Zondagmiddag is een gaslek ontstaan in een portiekwoning op de 3e etage aan het Staringplein in Rotterdam. Vanwege het gevaar werden er meerdere woonhuizen op last van de hulpdiensten ontruimd. Acht bewoners die hun huizen moesten verlaten hebben opvang gekregen. De hulpdiensten gaven classificatie 'Grip 1' af en 'middelhulpverlening'. 

Het merendeel van de woningen van het woonblok, 75 appartementen, staat leeg en wacht op de sloopkogel. Youlz gaat de gasleiding afsluiten zodat het directe gevaar kan worden weggenomen. Daarna zal er geventileerd worden om het gas uit de panden te verdringen. Er zijn geen persoonlijke ongelukken gemeld.

Oorzaak van de gaslekkage bleek dat een cv-ketel was gestolen uit een woning waarna het gas vrijspel had. De omgeving is door de politie afgezet. Het betreft de Spangensekade en de Nicolaas Beetstraat.

Rond half zeven zondagavond mochten de mensen weer terug naar hun woning. Inmiddels werd toen ook het gas weer aangesloten. De omgeving wordt komende tijd nauwlettend in de gaten gehouden.