Derde verdachte gepakt voor beschieten en plaatsen explosieven in Rotterdam

Een 22-jarige man uit Amsterdam is door de politie opgepakt in Deventer. De man wordt verdacht van het beschieten en het plaatsen van explosieven in Rotterdam West en Kralingen. Het is de derde verdachte in deze zaak. 

De derde verdachte werd opgespoord op basis van onder ander Forensisch onderzoek. De man zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. De drie verdachten worden in verband gebracht met vijf eerdere schietpartijen in Rotterdam. De twee andere verdachten werden aangehouden na de explosie in de Jaghthuisstraat in Rotterdam. Die aanhoudingen vonden plaats in Amsterdam.

Op de Potgieterstraat in Rotterdam werd een woning beschoten, niet veel later werd een winkel beschoten op de Mathenesserdijk. In de Jaghthuisstraat werd ook een woning beschoten en afgelopen week werd daar een explosief tot ontploffing gebracht. Op de Frits Ruysstraat werd een Surinaams eethuis beschoten. Afgelopen donderdag werd er een explosief gevonden. De EOD heeft deze onschadelijk gemaakt. 

Deze acties te maken hebben met een drugsvangst van ruim 4200 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. De straatwaarde hiervan is ruim 300 miljoen euro. Dat vertellen bronnen tegen het Algemeen Dagblad.

Een overzicht van de beschietingen;

Op donderdag 7 mei 2020 wordt er een woning beschoten op de Potgieterstraat in Rotterdam.
Bekijk het item door hier te klikken.
xSev9l

Op zondag 10 mei 2020 wordt er een winkel beschoten aan de Mathenesserdijk in Rotterdam. De eigenaar van de winkel zou in het zelfde gebouw wonen.
Bekijk het item door hier te klikken.

No5rqW

Dinsdag 12 mei 2020 wordt een Surinaams Eethuis aan de Frits Ruysstraat beschoten. 
Bekijk het item door hier te klikken.

6kuQvS

Woensdag 13 mei wordt er een woning beschoten aan de Van Galenstraat in Rotterdam. 
Nog geen dag later, donderdag 14 mei 2020 wordt de woning aan de Jaghthuisstraat in Rotterdam beschoten.
Bekijk het item door hier te klikken.
oT9l7k

Op 18 mei 2020 gaat er een explosief af op de Jaghthuisstraat in Rotterdam. De woning raakt zwaar beschadigd maar er raakte niemand gewond. Het gaat om dezelfde woning die 14 mei 2020 werd beschoten. Na de explosie rijdt er een auto twee met twee inzittenden. De man en de vrouw worden uit eindelijk in Amsterdam aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht.
Bekijk het item door hier te klikken.
ihixJM

Op 21 mei 2020 werd er een explosief aangetroffen bij het Surinaams eethuis aan de Frits Ruysstraat in Rotterdam. Deze winkel was ook al eerder beschoten. De EOD heeft hier het explosief onschadelijk gemaakt.
Bekijk het item door hier te klikken.
VJFju1