Enorme opkomst tijdens demonstratie Unmute US in Rotterdam (video)

Zaterdagmiddag heeft er in Rotterdam de demonstratie "Unmute Us" plaatsgevonden. De actie is tegen de coronamaatregelen van het kabinet die het onmogelijk maakt om festivals door te laten gaan.

Met een protestmars vanaf de Wilhelminakade naar het Stadhuisplein in Rotterdam vragen meer dan duizend demonstranten aandacht voor hun sector; de evenementenbranche. Naast Rotterdam worden er ook protestmarsen gehouden in Amsterdam, Eindhoven, Nijmegen, Groningen en Utrecht. In de mars lopen duizend aangesloten bedrijven uit de evenementenbranche in Nederland mee. Ook hun bezoekers doen mee in de mars.

De evenementenbranche wil weer open maar het kabinet laat evenementen nog niet toe. De organisatie is niet tegen de sportevenementen die wel gehouden worden maar zij vinden dat hun evenementen dan ook kunnen. 

In Rotterdam is de mars onder toezicht van de politie in goede harmonie verlopen, zij hebben niet hoeven ingrijpen. Kort na 16:00 uur kwam de demonstratie ten einde waarna de aanwezigen het centrum verlieten.

0SAbTz.jpg

mUg2o8.jpg

L9BF6n.jpg

sqIVwx.jpg

9NsqoE.jpg

0VlSTM.jpg

ZA44Th.jpg

On1A9I.jpg

19a5xa.jpg

JT2a0G.jpg

bzpWcb.jpg