Demonstratie tegen politiegeweld naar aanleiding van overleden arrestant Schouwburgplein Rotterdam

Zondagmiddag zijn tientallen demonstranten samen gekomen op het Schouwburgplein Rotterdam om te demonstreren tegen politiegeweld naar aanleiding van een overleden arrestant.

Diverse aanwezigen spraken de menigte toe om te demonstreren tegen politiegeweld en stil te staan bij de dood van Remon Kalloe, een 42 jarige man die op 16 september om het leven kwam nadat deze een week voor zijn dood hardhandig was gearresteerd.

Donderdagavond 8 september kwam er bij de politie kort voor middernacht een noodoproep binnen dat een man stennis zou schoppen in de Zwaluwenlaan te Rhoon. Bij aankomst van de politie constateerden de politieagenten dat de man dermate agressief en onhandelbaar was dat agenten een taser en een politiehond hebben ingezet om hem aan te houden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht vanwege bijtwonden aan zijn been. In het ziekenhuis werd de man onwel en werd hij opgenomen. De gezondheid van de man is in de dagen na zijn aanhouding dusdanig verslechterd dat hij op 16 september is overleden.

De Rijksrecherche heeft vanwege de inzet van de geweldsmiddelen door politieagenten het incident in onderzoek of er juist is gehandeld.

SaPZ8g.jpg

TOLUcX.jpg

XNLETZ.jpg

hiBf8M.jpg

LMT9bg.jpg